Tuesday, May 20, 2008

რომანტიული ვახშამი თევზთან ერთად :):)


რომანტიული ვახშამი თევზთან ერთად :):)

300 გ. ორაგულის ფილე
200 გ. ყველი დორ-ბლუ
(შეცვალე რბილი ობიანი ყველით)
1 ჭიქა 10% ნაღები ან უცხიმო რძე
100 გ. ნებისმიერი სახის პასტა
( ჯობია საშუალო ზომის სპაგეტი ან “ვერმიშელი”)
იტალიური სუნელები
( ან შეცვალე გამხმარი რეჰანით, კამით, ცოტა პიტნით)
ახალი რეჰანის ფითლები
დაფხნილი ყველი პარმეზანი
მარილი გემოვნებით

ყველი დორ-ბლუ და ნაღები ჩადე ქვაბში, დაბალ ცეცხლზე გაათბე ისე რომ ყველი მთლიანად გადნეს მაგრამ ნაღები არ ადუღდეს. პორციულ ნაჭრებათ დაჭრილი ორაგული ჩადე ქვაბში და მაღალ ცეცხლზე მიიყვანე ადუღებამდე, ამის შემდეგ დაბალ, ძალიან დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 7-10 წუთი გააჩერე ქვაბი. სურვილის მიხედვით დაუმატე იტალიური სუნელები, ძალიან ცოტა, იმიტომ რომ ამ კერძს თავისთავად რბილი გემო აქვს. ამასობაში დამარილებულ წყალში მოხარშე პასტა, გადაავლე ცივი წყალი.
წინასწარ გამთბარ თეფშზე ( ჩემი რჩევაა თეფში დიდ ზომის იხმარო, გაცილებით მოსახერხებელია და თუ რომანტიულ საღამოს აკეთებ მითუმეტეს, ნაკლები რისკია უნებურად შერცხვე შენს მეგობართან, რა იცი რა ხდება? :) ) დადე პასტა და ორაგულის ნაჭერი, ზევიდან მოასხი ნაღების და ყველის მასა. მოაყარე დაფხვნილი პარმაზანი, რეჰანის ფოთლები. სწორად და გულით გაკეთებული ამ კერძით საღამოს მეფე ხარ! დანარჩენი უკვე შენზეა დამოკიდებული :)
გაამოს!!!
ერთი ბოთლი ნახევრად ტკბილი ღვინო არ დაგავიწყდეს!

No comments: