Tuesday, May 20, 2008

Pasta Aio e Oio

Pasta Aio e Oio
პასტა (სპაგეტი) ზეთით და ნიორით


2 პორცია
თუ ხარ ვეგეტარიანელი და გიყვარს ცხარე კერძები, ნამდვილი რომაული pasta aio e oio შენთვის არის!
aio e oio რომაული დიალექტზე ნიორს და ზეთს ნიშნავს. დარწმუნებული ვარ, ამ კერძს გრძელი ისტორია აქვს. შენც შეგიძლია ამ ისტორიის ნაწილი გახდე, შეიგრძნო რომის სურნელი.

450 გრ. სპაგეტი
5 სუფრის კოვზი კარგად გაფილტრული ზეითუნის ზეთი
2-3 (გემოვნებით) ნიორის მოზრდილი კბილი, თხლად დაჭრილი, დაქუცმაცებული
2-3 (გემოვნებით) ცხარე წითელი ან მწვანე წიწაკა
1 სუფრის კოვზი წიწმატი, ხელით დაფლეთილი

მოხარშე და გადაწურე სპაგეტი ისე როგორც მითითებულია ყუთზე.საშუალო ცეცხლზე გახურებულ ტაფაში ჩაასხი ზეთი, დაუმატე ნიორი და წიწაკა. ტაფა მოხსენი ცეცხლიდან როგორც კი ნიორი იცვლის ფერს. არ გადაამეტო ნიორის მოთუშვა, ყავისფერი ნიორი იტალიურ სამზარეულოში დიდ შეცდომად ითვლება. აურიე ერთმანეთში მოხარშული სპაგეტი, ნიორი, წიწაკა და წიწმატი.
არ დაგავიწყდეს კარგი ღვინო. არ ააქვს მნიშვნელობა წითელია თუ თეთრი, ალბათ ნახევრად მშრალი ან, რა ვიცი... რომელსაც შენ აირჩევ

Alla vostra salute!

No comments: